Thonet meubelen - leveringen in HEEL EUROpA

Bel voor een afspraak in de Thonet showroom Amsterdam +31 (0)20 280 1100

Aan de basis van het succes van Thonet staat één man: meester-timmerman Michael Thonet (1796 -1871). In zijn werk voltrekt zich de overgang van ambachtelijke naar industriële meubelproductie.

Lees meer

Thonet meubelen - leveringen in heel Europa
Bel voor een afspraak in de Thonet showroom Amsterdam +31 (0)20 280 1100.

De strakke, open en eenvoudige vormgeving is kenmerkend voor de ‘nieuwe zakelijkheid’, een stroming binnen de architectuur en de kunsten.
Nog steeds zijn in de collecties van Thonet talrijke succesvolle klassieke
modellen terug te vinden. Daaronder de eerste Freischwinger S 33, waarvan het auteursrecht voor de basisvorm en het principe berust bij Mart Stam en de modellen S 32 en S 64 van Marcel Breuer.
Sinds 1938 is het familiebedrijf gevestigd in Frankenberg in het noorden
van de Duitse deelstaat Hessen. Hier worden alle klassiekers van gebogen hout en stalen buizen alsmede de actuele collecties geproduceerd. Met behulp van moderne productietechnologie aangevuld met veel kennis en ervaring, ontwerpt en realiseert Thonet daarnaast hoogwaardige inrichtingsconcepten voor conferentie- en vergaderruimten. In de loop van de lange bedrijfsgeschiedenis heeft Thonet een schat aan ervaring opgedaan. Meubels uit het verleden dienden als basis voor ontwerpen in het heden. Op die manier heeft Thonet zich ontwikkeld tot een specialist in het leveren van maatwerk: meubels die zich kenmerken door een individueel karakter, een lange levensduur, hoogwaardige kwaliteit en tijdloze vormgeving.