Bureaustoel instellen | Juiste zithouding 

Graag helpen wij u bij het instellen van uw bureaustoel. Wat is de juiste zithouding? U bent van harte welkom voor een ergonomisch advies in onze bureaustoelen showroom in Amsterdam - Oostzaan waar wij een zeer ruime collectie bureau en beeldschermstoelen presenteren binnen iedere prijsklasse.

''Wij adviseren goed zitten''

Wilt u liever dat wij bij u langs komen dat kan geheel vrijblijvend, wij kunnen dan direct een bureaustoel mee nemen zodat u deze op uw eigen werkplek uitvoerig kunt testen, wij geven u dan direct indien gewenst een voor een professionele werkplekinstructie. 
Vele jaren ervaring heeft ertoe geleid dat wij al bij veel grote en kleine bedrijven hebben mogen adviseren. Er is een enorme lijst aan referentieprojecten.

Een beeldschermstoel is het belangrijkste onderdeel van een goede werkplek. Wat is het verschil tussen een bureaustoel en een beeldschermstoel? Wij komen het u graag vertellen. Het correct instellen van een ergonomische bureaustoel is van essentieel belang om lichamelijke klachten te voorkomen. Bewegen is de oplossing, vooral niet te lang zitten, hoe goed een stoel ook is, een mens heeft beweging nodig.

WERKPLEKINSTRUCTIE BUREAU en BUREAUSTOEL

 

bureau arbonorm

 

COMPLETE ERGONOMISCHE INSTRUCTIE VOOR WERKPLEKINRICHTING

Het is mogelijk om een arbotechnische werkplekinstructie van ons te krijgen op uw werkplek, meestal in combinatie met de levering van nieuwe beeldschermstoelen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoogte-instelling bureaustoel

De lengte van het onderbeen bepaald de zithoogte van uw bureaustoel. De stand van het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen moet circa 90 graden zijn. Ga tegen de zitting van de stoel staan. De juiste hoogte is als de onderkant van de knieschijf tegen de zitting aan zit. De aderen van het bovenbeen lopen vlak onder de huid. Wanneer de zitting te hoog is ingesteld, kan de doorbloeding belemmerd worden. Zo kunnen concentratieproblemen en pijn in de benen ontstaan.

Zitdiepte-instelling bureaustoel

De lengte van het bovenbeen bepaald de lengte van de zitting. De stelregel is bovenbeen plus de afmeting van een vuist. De knieholte dient los te blijven van de zitting. Aderen van de knieholte lopen aan de oppervlakte van de huid.  Afknelling zorgt voor belemmeringen in de doorbloeding.
De NPR1813 norm schrijft een insteltraject van 10cm voor.

Lendensteun-instelling bureaustoel

De bekkensteun dient ingesteld te worden ter hoogte van de broekriem zodat het bekken 15 graden gekanteld wordt. Deze stand is gelijk aan de houding wanneer je rechtop staat. Bij mannen zal de positie 2 centimeter lager zijn dan bij vrouwen.
In een zittende houding trekken de hamstrings het bekken op het staartbeen. De lendensteun (lumbaalsteun) zorgt ervoor dat deze met ongeveer 25 kilo wordt teruggeduwd. Een lendensteun dient in diepte en hoogte instelbaar te zijn. Bij sommige bureaustoelen is de complete rugleuning zowel omhoog als omlaag verstelbaar.

bureaustoel Armleggers instelling

De lengte van de bovenarm bepaald de hoogte van de armlegger.
Laat uw armen naast uw lichaam hangen en maak een hoek van 90 graden in uw elleboog. Lift uw schouders een fractie op. Plaats nu de armleggers onder de onderarm. LET OP: de armen wel naast uw lichaam houden. Het is niet de bedoeling dat u uw armen wijd gaat houden. 
Voor optimaal beeldschermwerk is het van essentieel belang om de armleggers smal te kunnen instellen. Een armlegger die niet smal ingesteld kan worden is nutteloos. Nek-, en schouderklachten is onherroepelijk het gevolg.
Een NPR1813 bureaustoel heeft altijd een 3d of 4d armlegger. Deze zijn hoogte, breedte en diepte instelbaar van 36 tot 51 cm. Het bureaublad dient ongeveer dezelfde hoogte te krijgen als de armlegger.

Arbonormen voor kantoor 

De nieuwste Arbowetten en normen; wat is het verschil tussen de NEN en de NPR 1813?
Wilt u uw kantoor optimaal inrichten conform die nieuwste Arbonormen, graag geven wij u vrijblijvend advies.

Een goede werkplekinstructie of een zitinstructie voor een bureaustoelinstelling is van essentieel belang om rug-, en schouderklachten te verminderen of te voorkomen. Graag komen wij bij u langs, wij nemen direct een ergonomische bureaustoel voor u mee zodat u deze uitvoerig kunt testen.

Bel voor een afspraak
+31 (0)20 280 1100

Ma t/m Vrij 9:00 - 17:00 uur 
[email protected]

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren