ERGONOMISCHE INSTRUCTIE VOOR WERKPLEKINRICHTING

Werkplekonderzoek (WPO)
Onderzoek naar de eventuele oorzaken van fysieke klachten bij beeldscherm werkzaamheden.
Een niet goed ingestelde werkplek (thuis of op kantoor) kan leiden tot lichamelijke klachten. Een ergonomisch werkplekonderzoek kan deze voorkomen en zelfs herstellen. Wij gaan met de betreffende medewerker(s) in gesprek en bespreken samen met hen de mogelijkheden en instellingen van de bureaustoel, de inrichting van het bureau en het gebruik van middelen als toetsenbord en muis. Indien gewenst onderzoeken wij daarbij ook omgevingsfactoren als licht, geluid en indeling van de ruimte. Na het onderzoek brengen we uitgebreid verslag uit, krijgt de medewerker een ergonomiepaspoort, inclusief advies over eventueel in te zetten ergonomische middelen als een versmald toetsenbord, verticale muis of laptopstandaard. Ook worden algemene tips en adviezen gegeven om bewegend te werken en vitaler de werkdag door te komen. 1 - 4 uur. inclusief rapportage

Werkplekanalyse (WPA)
Analyse van oorzaken en risicofactoren voor het ontstaan van fysieke klachten.
Een niet-ergonomisch ingerichte werkplek, ongunstige werkhouding en langdurig statisch zitten kunnen klachten geven en leiden tot lagere productiviteit, minder vitaliteit en ziekteverzuim. Na uitgebreid onderzoek van de werkplek of werkruimte, analyseren we de uitkomsten en brengen oorzaken en risicofactoren in kaart. U krijgt daarvan een heldere rapportage met actie-/verbeterpunten en concrete aanbevelingen/adviezen. 1 - 4 uur. inclusief rapportage

Werkplek-ergonoom

 

Advies voordat u gaat inrichten
Wilt u uw bedrijf gezonder maken en de juiste medewerkers aantrekken? Laat u dan adviseren door een ervaren ergonomisch adviseur om samen met uw afdelingshoofden te komen tot een onderbouwd Ergonomie Plan. Ook helpen wij u bij het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van zit/sta bureaus, bureaustoelen, toetsenborden, muizen, laptophouders, beeldschermarmen, ergonomische software en meer. Circa 1 uur.

Advies aan personeelszaken
Wilt u ziekteverzuim verlagen en de juiste adviezen krijgen om klachten bij medewerkers te verminderen of zelfs voorkomen? Bel ons en we vertellen u meer over hoe u dit zelf kunt doen, óf hoe wij dit voor u kunnen aanpakken. We trainen u op het gebied van het goed instellen van een werkplek tot aan kennis over biomechanica en bewegend werken. U kiest, wij adviseren op maat en op uw locatie wanneer het u uitkomt. Circa 1 uur.

Advies aan facilitaire zaken
Wilt u werkplekken die eenvoudig ergonomisch zijn in te stellen, goed te onderhouden, makkelijk aan te passen en wilt u zelf ook weten hoe u dat op de werkvloer kunt doen? Wij vertellen u er graag alles over en adviseren over concrete producten, welke leverancier in uw regio u de beste service biedt en hoe u zelf onderdelen van stoelen of werkplekken kunt vervangen. Circa 1 uur.

 

INDIVIDUELE  BUREAUSTOEL EN WERKPLEKINSTRUCTIE


Werken aan een beeldschermwerkplek, goed zitten, hoe zit dat eigenlijk? Je hebt een bureaustoel en je hebt een bureau. Het lijkt zo simpel, je ploft neer en gaat aan het werk. Maar na een tijdje ontstaan ongemakken en pijntjes. Grrr... Goed zitten? Hoe dan? Uiteraard op een goede, liefst ergonomische bureaustoel of beeldschermstoel. Maar hoe gaan we daarmee om? Al die opties en mogelijkheden, té veel functies en knoppen... je gaat elke dag van flexplek naar flexplek, het moet simpel zijn. De bomen in het bekende bos. Laat ons helpen. We komen naar je toe en nemen samen met jou alles rustig door, zodat als wij weg zijn jij zelf je complete (flex)werkplek goed kunt instellen. Door je stoel goed in te stellen krijg je de beste ondersteuning tijdens (beeldscherm)werk en voorkom je fysieke klachten. Ook aandacht voor andere onderdelen van je werkplek, zoals de hoogte van het bureau, de stand en hoogte van het beeldscherm, dragen bij tot gezond werken. Wie goed ondersteund zit, werkt prettiger en voelt zich beter. En als je je goed voelt kun je optimaal presteren. We laten het je graag zelf ervaren tijdens een zitinstructie op jouw werkplek. Dat kan individueel, maar ook met een aantal collega's of zelfs jouw hele afdeling.

Individuele werkplekinstructie - Zitinstructie 1 uur.

  

bureau arbonorm

 

 A. Preventief – voorkomen is beter dan genezen

 • Advisering aan directie, PZ of Facilitaire Zaken over gezonde ergonomische werkplekken; bijvoorbeeld bij het (her)inrichten van een nieuw pand of ruimte.
 • Uitleg aan medewerkers over een gezonde werkplek, goed zitten en bewegend werken.
 • Zitinstructies (individueel of in groepsverband).
 • Ergonomisch spreekuur on-site.
 • Trainingen voor Personeelszaken, Facilitaire Zaken of Arbo medewerkers:
  > hoe implementeer je sedentaire gedragsverandering?
  > hoe geef je zitinstructie?
  > hoe richt je een gezonde werkomgeving in?

B. Curatief – stop verdere klachten ontwikkeling

 • Werkplekonderzoek en -analyse.
 • Rapportage en actieplan naar aanleiding van het werkplekonderzoek, voor uw medewerker, personeelszaken, afdeling facilitaire zaken en/of ARBOdienst.
 • Onderbouwd advies over in te zetten ergonomische middelen (toetsenborden, muizen, bureaustoelen).
 • Opvolging en begeleiding van medewerkers met een medische indicatie.
 • Installatie van en uitleg over de in te zetten ergonomische middelen, bureaustoel, werktafel en/of maatwerk.

Maak hier een afspraak of bel ons +31 (0)20 280 1100